A Jason Contour Tanácsadó, Szolgáltató és Idegenforgalmi Korlátolt Felelősségű Társaság és a Sziki Naturista Egyesület

(6791 Szeged-Kiskundorozsma, Vereshomok dűlő 1. sz. alatti)

Naturista strand és kempingjének

– üzemeltetési szabályaival kapcsolatos részletes előírások, –

a továbbiakban:  HÁZIRENDJE.

 

 

1. Fürdési idényben: május 1.-től szeptember 19.-ig, a hét minden napján a strand 8 – 19 óráig, a kemping pedig folyamatosan tart nyitva.

A kempingvendégek érkezéskor a szállásukat 14 órától foglalhatják el, a távozás napján azt 10.30 óráig el kell hagyni. A strandrészen való továbbmaradás esetén a nap további részére a strandolókra vonatkozó díjak fizetendők.

A strandvendégek a kempingterületre csak kempingvendég meghívására mehetnek be..

A wellness-faház fizetős részén (szauna, jakuzzi, konditerem, wc-k, zuhanyzók) csak a recepción előre regisztrált vendégek tartózkodhatnak.

Záróra után a strandvendégek kötelesek a strand területét elhagyni.

 

2. A strand és a kemping zártkörű, ott csak a Sziki Naturista Egyesület tagjai és azok vendégei tartózkodhatnak, regisztrációval. A kempingben és a strand területén csak érvényes belépőjeggyel, bérlettel vagy más módon való igazolással, regisztrációval lehet tartózkodni.

A vendégek őrizetlenül hagyott tárgyaiért felelősséget nem vállalunk. A megőrzésre itt hagyott tárgyakat anyagi, kártérítési felelősség nélkül őrizzük.

 

3. A strand-kemping kizárólag naturisták pihenését szolgálja, területén jó időben a meztelenség elvárt és kötelező.

A strand és kemping területén strandoláskor, fürdőzéskor, napozáskor is tartózkodjanak a fürdőruha használatától. Nőknél egészségügyi okokból az időszakos monokinizés elfogadható, de ezekben az időszakokban kérjük, hogy a fürdőzést is mellőzzék (szintén egészségügyi okokból).

Kérjük új vendégeinket, hogy már első látogatásuk alkalmával figyeljék meg az itteni naturista szokásokat, és próbáljanak ahhoz alkalmazkodni, illetve beilleszkedni.

 

4. A naturista strand-kemping vendégeinek sajátos illemszabályait, szokásait is figyelembe véve kiemelten és hangsúlyozottan tilos a kemping és strand egész területén a másokat megbotránkoztató, szexuálisan kihívó viselkedés!

Tilos mások – beleegyezésük nélküli – fényképezése, filmezése, beleértve a mobiltelefonnal történő fényképezést is.

 

5. Fürdeni az e célra kijelölt helyen lehet.

„Mélyvíz” jelzésű táblákkal jelzett mélységű tóban kizárólag az úszni tudók fürdőzhetnek.

Úszni nem tudó és 6 éven aluli kiskorú gyermekek kizárólag szülői felügyelettel fürdőzhetnek, a részükre a tó szélén kialakított, kijelölt kis öbölben. A strand-kemping területén horgászni nem szabad.

 

6. A strand és kemping tisztaságára vonatkozó közegészségügyi és vízügyi előírások betartása, egészségkárosodás megelőzése, valamint a kempingező és strandoló vendégek kellemes tiszta környezetben való pihenése, üdülése érdekében: tilos szemetelni a kemping és strand területén (a pihenő-, sport,- és egyéb területeket is beleértve), továbbá tilos a fürdésre kijelölt tavak vízét, vízfelületét, vízpartját, élővilágát bármilyen módon szennyezni, károsítani.

Ügyelni kell az illemhelyek tisztaságára.

A szemét gyűjtése: a kemping és strand területén (és a pihenő-, sport-, és egyéb területeken) elhelyezett műanyag és fém szeméttárolókban történhet.

 

7. Sportolni az erre a célra kijelölt területen (turul- és röplabdapályán, stb.) lehet.

A sportoláshoz, játékokhoz a portán igénybe vehető különféle, sportra és játékokra szolgáló eszközöket rendeltetésszerűen lehet használni, és használatuk után azokat a portai személyzetnek vissza kell szolgáltatni.

Fürdőzéskor, sportoláskor, játékok során (beleértve a csónakázást, szörfözést is) ügyelni kell mások testi épségére, és tartózkodni kell mások testi épségét veszélyeztető, valamint a vendégek nyugalmát zavaró magatartásoktól.

 

Sportolás, játékok során tartózkodni kell minden olyan magatartástól is, amely a kemping és strand területén telepített, parkosított füves, fás területet, az ott levő telepített fákat, dísznövényeket károsíthatja.

A fürdőhelyen található felépítményeknek bármilyen módon való károsítása szintén tilos.

 

8. A kemping területén este 22 óra után a kempingvendégek nyugodt pihenése érdekében a hangoskodás, kiabálás, futkározás tilos.

A wellness-faház az üzemeltető által szervezett éjszakai programok kivételével este 22 óráig látogatható.

A kemping és a strand területén rádió, magnó, egyéb szórakoztató elektronikai eszközök hallgatása csak fülhallgatóval történhet. A kemping és a strand területén levő parkolókban az autórádió hangos működtetése is tilos.

 

9. Főzni, sütni csak az arra kijelölt (táblával jelzett) tűzrakó helyen lehet!

A kempingvendégek részére fenntartott közös konyhát a strandvendégek nem használhatják.

Egészségügyi okokból a büfé előtt, a pajta alatt és a wellness faházban található székek, padok igénybevétele csak saját törölköző használatával történhet.

A székek, asztalok és a rendelkezésre bocsátott egyéb felszerelési tárgyak csak az indokolt használat idejére foglalhatók le.

 

 

10. A strand és fürdőhely területére állatot behozni tilos!

A kempingvendégek kutyájukat csak a sátruk illetve lakókocsijuk mellett és megkötve tarthatják. Sétáltatásuk csak a területen kívül megengedett.

 

11. A területre behozott gépjárműveket a számukra a strand területén kialakított és táblával jelzett parkolóhelyen kell tartani. A külső és belső parkolóhelyek őrzés nélküliek, a gépkocsikban keletkezett károkért felelősséget nem vállalunk.

 

12. A kemping és strand területéről kizárható, tőle már a belépés is megtagadható:

 a)  aki a jelen házirendet nem tartja, vagy korábban nem tartotta be,

 b) aki fertőző beteg (ha ennek külső jelei is láthatók, a belépése orvosi fertőzésmentességi igazoláshoz is köthető),

c) aki ittas (lerészegedett), vagy már korábbi esetben az volt,

d) aki megbotránkoztató magatartásával garázdaság (Btk. 271. §.) bűncselekményt, vagy szeméremsértés (Btk. 208. §.) vétséget követ el, vagy követett el, vagy hasonló okból mások terhére lehet, vagy volt korábban. Az ebben az alpontban tartalmazott cselekmény rendőrségi eljárást is maga után von.

MINDEN KEDVES NATURISTA VENDÉGÜNK KELLEMES PIHENÉSE, JÓ SZÓRAKOZÁSA ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK A FENTIEK BETARTÁSÁT ÉS BETARTATÁSÁT

Szeged-Sziksósfürdő, 2012-07-14.

PH.

Ügyvezetés / Elnökség