World News

Beküldés dátuma: július 1

A Teatro La Olla nem mindennapi színház Santiago de Chile-ben: egy, a nudizmusról szóló új darabot nyújt a közönségnek, aminek ősbemutatóját meztelenül lehetett megtekinteni. A kedves érdeklődőket egy meztelen pár fogadta,akik megkérték őket,hogy a ruháikat helyezzék el a ruhatárban,majd bekísérték őket a nézőtérre. Ezután elkezdődhetett a komikus előadás, ami azzal,hogy a darab csaknem egészében meztelenül vonultatja fel a szereplőket, a nemzetközi sémákat borítja fel. A darab egyébként két testvér történetét mutatja be, akik hosszú idő után újra találkoznak és eldöntik,mi legyen a frissen örökölt nudista strandjuk jövője. A színház igazgatója azt nyilatkozta, hogy ez egy olyan komédia,ami tükröt tart elénk egyes társadalmi összeütközésekről,pl.: érezzük jól magunkát a bőrünkben anélkül,hogy bármi is eltakarná azt. Azt is hozzátette,hogy nem volt könnyű munka olyan színészeket találni, akik vállalták az ádámkosztümben való szereplést. 

http://nudeinspain.com/blog/nudist-news/naked-audience-watch-play-nudism-chile

Beküldés dátuma: június 29

A Bare Oaks rezort tulajdonosa figyelmét nemrégiben felkeltette egy viszonylag új, virtuális fizetőezköz: a Bitcoin. Ez egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, ami nem függ központi kibocsátásoktól és hatóságoktól, felépítése meggátolja a manipulációt és az infáció gerjesztését. Szerinte egy egy kényelmes módszer, és a tranzakciókat névtelenül is el lehet végezni vele. Nagy újdonság,ami egyben veszélyeket is hordozhat magában, melegágya a virtuális bűnözésnek. Ugyanakkor Stéphane, a tulajdonos pozitívan ítéli meg, és szeretne minél nagyobb kényelmet biztosítani vendégeinek, biztatja őket,hogy bátran térjenek át ennek használatára. 

http://www.cryptocoinsnews.com/news/interview-bare-oaks-family-naturist-park-first-nudist-resort-accept-bitcoin/2014/05/29

Beküldés dátuma: június 18

Június 28-án az amerikai Pocono-hegységben, Pennsylvaniában kerül megrendezésre a világ első olyan sörfesztiválja, ahol már nem csak kellő alkoholmennyiség után szabadulnak fel a gátlások: belépő meztelenül és csak 16-18 dollárért. Garantált szórakozás, és még ingyen kézműves sör mintákat is kapnak a résztvevők. 

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/25/nude-beer-festival_n_5205399.html

Beküldés dátuma: május 24

Az első nudista kempinghez a hatvanas években csatlakozott, San Diego-ban. Meglehetősen pazar volt abban a korban, tenisz- és röplabdapályával, egy falatozóval és sok kempinges férőhellyel. Állítása szerint akkoriban nagyon ritka volt, ha  valaki egyedülállóként érkezett a kempingekbe, szabályozták is az egyedülálló tagok létszámát. Az akkori norma szerint az emberek összeházasodtak és gyerekeket vállaltak, az anya vezette a háztartást,az apa pedig dolgozott. A válások nem voltak gyakoriak. Mel, a szerző úgy véli, a kempingek is tükrözik a társadalmi változásokat: már a nők is karrieristák, kevesebben vállalnak gyerekeket, nincs meg a család egysége, nem mennek ki együtt a nudira. Nem ritka manapság a melegházasság sem. Teljesen mindegy, hogy különböznek az emberek vezetéknevei, beregisztrálhatnak együtt is.Ezeket és hasonló változásokat taglal a szerző véleményezéseiben.

http://www.aanr-nw.org/?p=602623

Beküldés dátuma: május 16

A ma már több,mint hetven éves hölgy az 50-es években találkozott először ezzel az életvitellel,amikor is egy nudista folyóiratot vásárolt. Habár a képek jó része el volt homályosítva, az akkor még kamaszlány mégis kapott egy reális képet arról,hogy milyen is az ember meztelenül. Szülei elől rejtegette, de tetszettek neki a cikkek, amik bemutatták,hogy töltik a naturisták a kempingben szabadidejüket: röplabdázással, úszással, piknikezéssel. Nagyon szimpatikusnak találta ezt a felfogást, és amint betöltötte a 21. életévét, tagságot kaphatott a helyi nudista kempingbe. Azóta már 50 év telt el,  és jelentős változásokat tapasztalt: az eleinte nagyon zártkörű, elszigetelt kempingecskék már jól felszerelt, modern rezortokká alakultak,ahol büfé, teniszpálya, sőt még medence is van. A társadalom is nagyobb mértékben fogadja el a nudizmust,mint azelőtt. 

 

http://www.aanr-nw.org/?p=602613

Beküldés dátuma: május 7

 

"Bízzunk a testünkben!"- Ez a mondat volt a birminghami résztvevők mantrája a kétnapos összejövetelen, habár ezt a kijelentést nem szabad túl komolyan venni: a szervezők viccesen konstatálták,hogy azért nem javasolnák,hogy túlzott önbizalmunktól révülten meztelenül álljunk sorba csekket befizetni,ahogyan a bíró se úgy gondolná, amikor a "meztelen igazságot" szeretné tőlünk hallani... Az esemény neve ellenére nem csak a húszéveseké volt a világ, szeniorok is megjelentek szép számmal. "Egy olyan világban élünk, ahol a nudizmus fogalma a szexualitásra és a fürdésre korlátozódik."- nyilatkozta az egyik szervező. Pedig ez egy nagy közhiedelem, a nudizmusról vajmi keveset tudók felszínes nézete. "A fürdőruha márpedig teljesen értelmetlen, se nem tart szárazon, se nem melegít..."- a tagok már csak ilyen szemszögből látják a világot. "Nekem kifejezetten tetszik a dress-code!"-mondta egy fiatal hölgy.
A cikket olvasva belekóstolhat egy kicsit mindenki a britek szokatlan, ámde természetbarát embereknek tetszetős filozófiájába. 
 
http://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/birmingham-young-naturists-meet-erdington-6838039
Beküldés dátuma: május 5

 

Nagy Britannia idén nem csak a Beatles sikeressé válásának ötvenedik évfordulóját ünnepli, hanem a brit nudizmus félcentenáriumát is: a szigetországban 1964 óta működik az országos naturista szervezet,ami mára majdnem négymillió lelkes, természetbarát tagot számlál. Célkitűzése,hogy minél több ember fedezze fel az egészséges testképet, a meztelenség által generált szabadságérzetet, a korlátok, gátlások mentességét egy barátságos szociális környezetben. A szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy a naturizmus előtt fényes jövő áll, és nagyon izgatott,mivel ebben az évben, méltóan megünneplendő, színvonalas naturista rendezvények sorát élvezhetik az emberek az országban. 
 
http://www.bn.org.uk/articles.php/_/news/pressreleases/happy-50th-birthday-british-naturism-r284
Beküldés dátuma: április 15

A virginiai White Tail kápolna, ami a White Tail rezort területén található. Ez egy  barátságos családi nudista közösség, ahol még istentiszteletet is tartanak. A templom nagyon szívesen látja a híveket pontosan úgy,ahogy az Úr teremtette őket: pőrén. A rezort elutasítja az anyagi javakkal való túlzott törődést, a ruhák által létrehozott társadalmi különbségeket is. Egy ott dolgozó lelkész szerint Jézus életének fontosabb mozzanatainál Jézus mindig meztelen volt, így pl. amikor megszületetett,keresztrefeszítésekor,mikor feltámadt... 

A kápolnában egyébként már esküvőt is tartottak egy boldog párnak.

 

Forrás : http://www.huffingtonpost.com/2014/02/10/nude-church-white-tail-virginia_n_4763199.html

Beküldés dátuma: április 8

Az amerikaiak a lazaságukról híresek.  Az Egyesült Államok tárt karokkal fogadja a különböző kultúrák képviselőit, maga az ország a "népek olvasztótégelye". Köztudottan nyitottak az újdonságokra,merész ötletekre. A nudizmus kérdéséhez azonban nem mindig állnak pozitívan hozzá. A hiper-erkölcsi konzervativizmus fénysebességgel terjed az emberek körében, sőt egyes városok önkormányzatai kifejezetten ilyen politikát folytatnak. Nem toleránsak a naturistákkal szemben, mert a nem fér össze ő előre kialakított ideológiáikkal. A cikk szerzője, a nudista kultúrát tanulmányozó szakember ezért azt tanácsolja, hogy lépjünk fel a konzervatizmus ellen, ne terjedjen ilyen rohamos ütemben tovább, világosítsuk fel a laikusokat a nudista életvitel igazi értelméről. 

http://www.examiner.com/article/hyper-moral-conservatism-at-warp-speed

Beküldés dátuma: március 10

A meztelenséggel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az emberi test mennyire sérülékeny egy autóval szemben. A kerékpárosbarát utakért tüntettek pucér és jelmezes biciklisek Peru fővárosában, Limában. Több tucatnyian tekertek a tíz kilométer hosszú útvonalon.

http://www.hir24.hu/miafhu/2013/03/10/pucer-bicajosok-leptek-el-a-varost/

Oldalak