Javában zajlanak művésztáborunk eseményei

A megnyitó után tovább folytatódott művésztáborunk – és tart még majd egészen vasárnapig. Jelenlétével (és alkotásaival) megtisztelt minket tűzzománc-készítő, ékszerkészítő, népi hímző, négy fotográfus, három festőművész, egy szobrászházaspár, két grafikus és több amatőr kézműves. A hétfő este a megemlékezés jegyében telt: A tavalyi rendezvényen még részt vett Balázs, aki operatőrként egy évtizede járt a művésztáborba – sajnos nem sokkal később elhunyt. Tamás festett róla egy portrét, ami a beszélgetés ideje alatt is ki volt állítva – így egy kicsit ő is jelen volt újra. (Utána felajánlotta a képet Balázs özvegyének, amit ő köszönettel elfogadott.)

Keddtől tehát folyamatos az alkotás minden művész dolgozik a saját “szakterületén”. Mi érdeklődők meg csodáljuk őket! 🙂 Aznap este jóízű beszélgetésekkel (és persze ételekkel) össztüzet tartottunk hátul, legnagyobb tűzrakóhelyünkön.
Szerdán a Tisza ányási kanyarjához az ottani naturista egyesület kempingjéhez látogatott ki a társaság (művészek és kalandvágyó vendégek vendégek), azzal a hírrel jöttek vissza hogy a természet még mindig csodálatos arrafelé is. (A vihart szerencsésen megúszták a kirándulók és a Szikin maradók is – néhány letört faágon kívül csak a késő estig tartó áramszünetet kellett átvészelni.)
Tegnap, csütörtökön a szegedi Móra Ferenc Múzeumban nézhettek meg az érdeklődők három időszaki kiállítást is. (Kissné Marika szervezésében ingyen meghívták a társaságot):
– A PlakArt plakátkiállítást (a 19. sz. végétől ’56-ig terjedő időszak plakátjaival)
– A 19. századi parasztok tárgyait bemutató – és megtapogatható! – kiállítást
és
– “Páratlanok” címmel a szegedi papucskészítés történetét bemutató kiállítást
(Visszajelzéseikből úgy hallottam, mindhárom érdekes volt, de főleg a plakátkiállítást találták kihagyhatatlannak.)
Ma, péntek déltől dekupázs szalvétatechnika (decoupage) oktatása folyt az érdeklődők számára, majd este halászlét enni indult a csapat egy közeli halászcsárdába.
Mindenkit hívunk a szombati – 11.00-től kezdődő – kiállításra, ahol meg is lehet venni több műalkotást – ezzel is támogatva művészeinket (és örömet szerezni persze magunknak vagy ismerőseinknek). A nap testfestéssel fog zárulni, “vászonnak” még lehet jelentkezni!