Holland barátainkat fogadtuk, szokás szerint vicces és érdekes előadásokkal

A szombati Holland Buli előpartija már pénteken megkezdődött (Sándor Jancsi hatalmas presztízsvesztére), amikor is a naturizmus helyi doyenjének, Imrének a születésnapját ünnepelte mintegy harminc kempingvendég. Közben – sőt, a legtöbben már néhány nappal korábban – holland barátaink is megérkeztek, berendezkedtek. A többi vendéggel együtt lázasan készültek különféle produkciókkal az esti bulira. Ahogyan Kata is, aki az egészet megszervezte (részben Dia segítségével),  összeírta a fellépőket, és hogy ki mit ad elő.

Arra a hírre hogy Misi bácsiék által főzött csirkepörköltből és palacsintából minden fellépő ingyen kap egy adagot (ami szokás szerint kitűnőre sikerült) végül nagyjából százan vettek részt az eseményen. A teljesség igényét mellőzve hadd emeljek ki közülük néhány előadást:

– Tibor – kisgyerekek segítségét kérve – kártyatrükköket mutatott be.
– P. Jani – szintén gyerekek segítségével – rajzos bűvészmutatványokkal lépett fel (igaz, közben – bűvészektől szokatlan módon – le is leplezte a trükkjeit).
– Attila egyfajta pénzmágnes trükköt parodizált.
– Danielék gyermekei, Csongi és Boti egyedül énekeltek és verset is mondat (hollandul és magyarul is).
– Szolja a My Fair Lady-ből énekelt el egy számot.
– F. Zoltánék mondókáztak a gyerekeikkel
– Grófék a tóban lejátszották a holland-magyar vízilabda döntőt (annak okán hogy Budapesten rendezik épp napjainkban a vizisportok világbajnokságát.
– Rob és Jack énekelt és gitározott, de a többi nemzettársuk is szinte kivétel nélkül előadott valamit: énekeltek, táncoltak, és a közönséggel is megcsináltatták mindezt.
– Adri egy holland verset olvasott föl – természetesen eredeti nyelven.

Köszönet illeti még Rowent a kitűnő fordításért (aki nem egészen egy év alatt annyira megtanult magyarul hogy azt is hihetné az ember hogy Szeged környékén született), Sanyit pedig az est alatt a hangosításért és Katával közös műsorvezetésért, illetve hogy mindezzel megalapozta az utána kezdődő diszkó hangulatát. Természetesen a DJ is Sanyi volt – el is tartott hajnalig a buli, továbbra is mentesen mindenféle depressziótól.

A szervezőkön kívül minden résztvevőnek is köszönjük a hozzájárulást az esthez – nélkülük elég unalmas lett volna! 🙂 Így már nyugodtan várhatjuk a most, hétfőn kezdődő sporthetet. Gyertek rá minél többen – akár a versengésbe is beszállva, vagy akár csak nézőként!