Jól sikerült főzőverseny “lábas kígyóval”, többféle lecsóval, élő tállal és egyéb furfangosságokkal

Jó néhány éve minden Július elején megrendezzük hagyományos főzőversenyünket. Tegnap sem történt ez másképp – szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett – meleg, napos időnk volt végig.

Tizenegy órától kilenc csapat állt neki a tóparthoz közel lévő főzőhelyen az ételkészítésnek, amire végül nagyjából három órájuk volt. Ételkészítésnek, ugyanis nem mindenki főzött: az Antiniatomori nevű csapat gyümölcstálat szolgált fel – nem máson mint, Szolján. Ez az étel végül külön kategóriát érdemelt, annyira különbözött a többitől, megérdemelten meg is kapták érte a különdíjat. (Természetesen zsűrizés után rögtön lehetőség volt leenni a “tálról” a finom gyümölcsdarabokat.)

Az egytálételek kategóriában első helyezett lett Cupandriuszék tojásos sólete, második a Halfacsarók halászleve, harmadik pedig a Barna csapat marhapörköltje lett.

Három csapat is lecsót főzött, ezért úgy döntött a zsűri hogy ez az étel külön kategóriát érdemel. Közülük első lett a Lecsó-macsó csapat “Lecsó csirkecombbal” nevű műve, második a Krumpli-banda krumplis lecsója, harmadik pedig a Csíki farkasok hagyományos rizses lecsója.

Furfangosék erdélyi fokhagymalevese különdíjat érdemelt. A nemzetiségi különdíjat (mivel szerb ételről van szó) pedig az Avantaristák kapták “Hamis kígyó lábaival, gyuveccsel” – nevű ételkölteményükre.

Végül tehát senki nem ment haza üres kézzel, az összes csapat vagy dobogós vagy különdíjas helyezést ért el ezen a kitűnő hangulatú főzőversenyen.