Tudósítás az FNT kellős közepéből (2.-4. nap)

A hétfői első nap után Kata és a gyerekek folytatták az FNT-t, nagyjából az általuk megszavazott programpontok alapján.  Kedden tehát versenyeztek a gyerekek jégköpésben, karikába dobásban,és matracos úszásban, volt játékos buborékfújás és testfestés is, ami estig elhúzódott, ezért a betervezett vízitrona elmaradt. (Néhány alkotás is látható az alábbi képeken, egészen kreatívra sikerült egyik-másik.) Végül este a fő tűzrakóhelyen össznépi sütögetés folyt, a felnőttek húst (és szalonnát, kolbászt), a gyerekek ezen kívül kedvencüket, mályvacukrot is sütöttek.

A szerdai napot akadályversennyel kezdte a csapat – amelyben viccesebbnél viccesebb feladatokat kellett végrehajtani a gyerekeknek (ezekről több képet is láthattok). A programot mocsárjárással folytatták (amit mindenki szerencsésen túlélt, senki nem süllyedt el). A jó időre való tekintettel – az eddigi évektől eltérően – a tóban tartották meg (Darinkának még két kicsi élő halat is sikerült kifogni – amit természetesen némi játék után visszadobtak.) Az üdítőivó versenyben jól felfrissültek a fiatalok a nagy melegben. Végül az elmaradt vízitorna is megrendezésre került, ami jól megmozgatta a gyereket a késő délutáni kókuszgolyó-készítés előtt.  A két nappal ezelőtti nagy sikerre való tekintettel – újra gyerekdiszkót rendeztek a nagy faházban.
Csütörtökön a hűvösebb reggel miatt kézműveskedéssel indították a napot: decoupage-t készítettek. Kincskeresővel folytatódott a nap, két csapatban kutatták a kincset, amit jóízűen fogyasztottak el. A délután a vízi játékoké volt a főszerep. Az esti tűzrakós vacsi után hamar kezdetét vette az elmaradhatatlan gyerekdiszkó Kata vezénylésével.
Szombat késő délutánig még rengeteg móka várja a gyerkőcöket – csak győzzék kipihenni!