Nyaralással egybekötött alkotómunka

A héten tovább folytatódtak művésztáborunk programjai,  a munkán kívül, a szép időben a vizet és a napsütést is élvezhették az alkotók – és persze a közönség is.

A szerda esti közös sütögetést elmosta volna a zivatar, ha hagyjuk! De nem hagytuk: a tűzrakóhelytől átköltöztettük a grillezőt a nagy faház előtti féltető (“pajta”) alá – itt mindenki megsüthette és jóízűen elfogyaszthatta a maga pecsenyéjét (kolbászát, tarjáját, szalonnáját stb).

Közben művészeink szenvedélyesen festettek, szobrászkodtak, kerámiát égettek, fényképeztek. Motívumnak a nekik modellt állókat, tájképeket és persze egyéb témákat választottak. Ezen kívül minden nap tanították gyerekeknek és felnőtteknek a különféle technikákat. (Többek között újdonságként a gyémántszemes kirakót is.)

A néhány – gyorsan távozó – zivatartól eltekintve nem zavarta semmi sem a művészek munkálkodását, és tanítását, se a felnőttek, gyerekek strandolását, pihenését. Mindezekre a baloldali galériában láthattok néhány kiragadott jellemző pillanatképet.